Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 5 januari 2017

Det är helt galet vad bra jag har blivit på att laga mat.

(Harkel)
Alltså när jag lyckas.

Oftast äter jag ju kyckling eller lax med tillbehör som inte innehåller alltför många kolhydrater, som grönsaker och feta såser, men ibland händer det att jag blir sugen på något annat.
Idag blev jag sugen på lever.

Alltså får ni här mitt egenkomponerade recept för typ två personer, kanske.
Jag gjorde åt bara mig idag och då använde jag ungefär som nedan men hälften av levern och lite mindre av de andra.
Tycker ni att det smakar pyton kan ni skylla på mina smaklökar!


Grovhackad Kycklinglever, sisådär 400 gram.
Två grovt hackade äpplen.
En grovt hackad gul lök.
100 gram bacon (jag köper färdigstrimlad, annars kan man ju bara klippa den vanliga i småbitar.)
Ett par dl grädde (visp!)
Kalvfond (eller nåt)
Soya (jag använder kinesisk)
Kapris (inte nödvändigt, men I like a lot)
Finhackad persilja.


Stek löken i en stekpanna och när den ser lite mjuk och go ut så häll i bacon.
När det har fått lite färg så vysch i med äpplena.

Så fort äpppena har åkt i den ena pannan, slänger du i levern i en annan lite större (eller en gjutjärnsgryta kanske?). Vitpeppra, men låt bli salt som ändå kommer med soya och fond.

När levern är klar (det går rätt fort att få den genomstekt) så häll över grädden, i med en matsked soya och en matsked fond. Låt koka upp och häll sedan i äppelblandningen.

Sänk värmen så att det puttrar lite skönt en stund, kanske tio minuter?
Häll på persiljan, en matsked kapris, och låt det puttra tre minuter till.

Voila!



4 kommentarer:

Ezter sa...

Lever är så gott. Många år sen jag åt, Maken vägrar komma in i huset om jag lagar🤔

Robert W sa...

Lever har jag inte ätit sen jag blev stor nog att försvara mig ;)

Åsa Hellberg sa...

Haha

Åsa Hellberg sa...

Kanske dags då! 😀